Dženanova sestra, Arijana Memić poručila: “Uhapsite Alisu Mutap i otkrijte ko je ubio Dženana”

“Danas se navršavaju četiri godine otkako nas je napustio naš Dženan. Potrebno je napraviti retrospektivu cijelog slučaja i zato pitam Alisu Mutap zašto šuti o tome ko ju je pretukao, jer je ona tu noć pronađena krvava i pretučena. Zašto ona ne želi da otkrije ko ju je pretukao, ko je ubio Dženana. To zna ona, ali i njen otac Zijo Mutap”.

Ovim se riječima Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, obratila građanima Sarajeva, koji su se pridružili na protestima u Sarajevu.

Arijana je pročitala i dio pisma koji je njenoj porodici poslala tada glavna tuziteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić.

“Naš Dženan je ubijen i zbog toga smo ovdje. Jedini svjedok njegovog ubistva je svjedokinja sa amnezijom. Ona zna ko je ubio Dženana i šuti, jer joj se može, jer je Dalida rekla ‘Ja nju ne dam’. Rješenje je jednostavno, uhapsite Alisu Mutap i natjerajte je da kaže ko je ubio Dženana”, rekla je Dzenanova sestra.

Dodala je kako su mnogi mislili kako će odustati od svoje borbe, ali oni, kako je rekla, samo traže istinu.
“Sjećam se tog dana. Bio je kišni dan. Dan kad je mladi život ugašen, a drugi životi su prekinuti. Država nas ne štiti, njen novac se troši na fiktivne istrage. Znam da vi koji ste tu, razumijete naćšu bol. Znam i da postoje oni koji nam govore da imamo prikrivene razloge”, kazala je Arijana i nastavila:

“Da su me pitali tada da se zamijenim s njim u bolničkom krevetu, ja bi to uradila”, kazala je kroz suze Arijana i dodala da nikad neće odustati od svoje borbe.

“Ovo ne smije biti samo borba oca protiv sistema. Ovo treba biti zajednička borba za život nase djece. Zapitajmo se u kakvom sistemu živimo. I niko od nas nije siguran. Mi smo izgubili ono najdragocjenije, ali ako spriječimo njegove ubice, spriječit ćemo druge tragedije. Ne želim nikome da na ulici traži pravdu za svog brata ili člana porodice, prijatelja”, istakla je Arijana.

Na kraju je pozvala glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić da ispuni dato obećanje i privede pravdi ubice njenog brata, piše radiosarajevo.ba.

Na skupu se nalaze i pripadnici Pravde za Edina Zejćirovića koji je svirepo mučen i ubijen. Njegov otac Enver stigao je u Sarajevo, a on je došao da podrži skup Pravda za Dženana i da skupi potpise da se uvede doživotna kazna zatvora. Skupljeno je oko 50.000 potpisa.