Ekonom koji je u bijegu ubio šefa u Studentskom domu, izjava studenta sa mjesta događaja

Policiji je poznat identitet osobe osumnjičene za ubistvo u Studentskom domu u Nedžarićima međutim, osoba nije privedena i u bijegu je, potvrdio je Mirza Hadžiabdić.

Neslužbeno se moglo saznati da je ubijeni rukovodilac smještaja u Studentskom domu, A. Š. te da je ubijen nožem, a ubio ga je ekonom S. T.

Prema izjavama studenata, napuštanje doma te ulaz u isti je onemogućen. Studenti su u šoku i razočarani što je moguće da se u javnoj ustanovi desi ubistvo i to na mjestu gdje se nalaze zaštitari koji čuvaju dom.

Zaposlenik koji radi kao ekonom je nožem napao svog nadređenog, šefa smještaja, nanijevši mu jednu povredu nožem, a nakon je povrijeđeni počeo bježati, zadobio je ubod.

Sve se desilo neposredno prije sastanka koji je trebao biti održan u Studenstkom centru i kojem su obojica trebali prisustvovati. Također, sve se odigralo pred više očevidaca, mahom studenata. Nakon toga je napadač pobjegao.

Ja sam krenuo na fakultet, čekao lift, ali sam krenuo pješke. Došao sam do drugog sprata kada sam čuo da neko vrišti. Onda su svi počeli da vrište, a najviše žene. Siđem na prizemlje, čovjek na koljenima i drži se za stomak. Sve je bilo krvavo“, ispričao je jedan od studenata iz Studentskog doma u Nedžarićima.

Portparol MUP-a KS Hadžiabdić kazao je da se aktivno traga za počiniteljem.