Foto/ Atmosfera pred koncert: Hiljade fanova ispred Skenderije čekaju na koncert Gipsy Kingsa

Legendarna francuska grupa Gipsy Kings večeras će održati koncert u sarajevskoj Skenderiji, a mi vam donosimo djelić atmosfere dok fanovi čekaju ispred Skenderije.

Gipsy Kings je sastav koji se sa svojim pop orijentiranim flamenkom sa elementima salse i rumbe uspio približiti publici u cijelom svijetu.

Članovi grupe dolaze iz dvije romske porodično bliske muzičke familije Reyes i Baliardo. Svi su rođeni na jugu Francuske gdje su njihovi roditelji došli iz Španije zbog građanskog rata 30-ih godina.

Popularnost stječu 1987. trećim albumom “Gipsy Kings” na kome su se nalazili hitovi “Djobi Djoba”, “Bamboléo” i “Un Amor”.

Nakon uspjeha u Evropi, Africi i Bliskom istoku, album je 1989. objavljen i u SAD-u gdje je postao jedan od najuspješnijih albuma snimljenih na španskom jeziku.

Objavili su 13 studijskih i 2 živa albuma, dobitnici su nagrada Grammy, a od originalne postave u grupi su još Nicolas Reyes i Tonino Baliardo. Nastupaju kao “The Gipsy Kings (featuring Nicolas Reyes and Tonino Baliardo)”.