Gaming kao spas od dosade: Videoigre u doba koronavirusa

Da li ste se pitali kako svoje vrijeme provode ljudi koji su u svojim domovima zatvoreni, a sve kako bi izbjegli dodir sa koronavirusom?

Videoigre u Kini su popularnije nego ikada prije, upravo iz ovoga razloga. Građani ostaju u svojim domovima kako bi se sačuvali od koronavirusa, a svoje vrijeme moraju nekako da potroše.

Nije neobično da se tijekom kineske Nove godine, koja obično pada u januaru ili februaru, više igraju video igre, budući da gameri imaju više slobodnog vremena tijekom praznika.

Ove godine su praznici duže potrajali, zbog koronavirusa, te su milioni građana dobili slobodno vrijeme koje trebaju ispuniti a da pri tome ne napuštaju kuću. Upravo su zbog toga građani više nego obično počeli provoditi vrijeme online, te u to umiješali i video igre.

Tako su igre poput Honor of Kings kompanije Tencent zabilježile više igrača nego ikada prije, a stručnjaci su svjesni da se to događa upravo zbog izolacije koja je u vezi s koronavirusom.

Tu su i podaci s najpopularnije kineske gaming platforme – Douyu – gdje igre poput Playerunknown’s Battlegrounds i League of Legends imaju duplo više igrača nego u istom periodu prošle godine.

Gaming kompanije su na različite načine reagirale na zdravstvenu krizu, pa su neke svoje igre ponudile i besplatno, te se koncentrirale na zaradu od kupovine predmeta u okviru igara, i tako izašle u susret igračima koji se video igrama ne okreću samo iz dosade, već i zbog osjećaja zajedništva u doba izolacije.