Godišnjica: Već četiri godine vrijeme stoji za porodicu Memić, izađi na ulicu da se zna na čijoj si strani!

Prošle su četiri godine nepravde, slutnje, tuge, razvlačenja po sudovima, laži, obmane, politikanstva, štićenja moćnih, spletki, pokušaja zataškivanja, protesta, pobune…

Prošle su četiri godine od mučkog ubistva Dženana Memića. Porodica Memić već godine ne živi, diše, ali ne živi. Već četiri godine traži pravdu u svijetu nepravde, traži istinu u svijetu laži, traži istinu u svijetu nevjernika.

Prije četiri godine Dženan se šetao sa svojom djevojkom, a sedam dana kasnije preminuo je u bolnici od posljedica “saobraćajne nesreće”. Djevojka je doživjela amneziju koja traje do dana današnjeg i još uvijek ne može reći ko je ubio Dženana.

Znamo da nije bila saobraćajna nesreća, znamo da je izvršena optužnica. Ogromna pitanja se tu postavljaju. Ko je to zamislio, ko je donio te komade stakla, ko je poredao te stvari. Da nije bilo mene i Ifeta Ferageta i mnogih drugih, prihvatilo bi se da je Dženana udarilo auto“, kazao je jedne prilike Muriz Memić, otac ubijenog Dženana.

Da se nije desila saobraćajna nesreća, da Ljubo i Bekrija Seferović nisu ubili Dženana jedina je pravda u ovih nekoliko godina. Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, 13. januara, izreklo je po drugi put, prvostepenu presudu u slučaju smrti Dženana Memića, a kojom su Seferovići oslobođeni krivice za saobraćajnu nesreću.

Najavljen protestni skup

Protestni skup, 19. po redu, najavljen je za danas. Mnogobrojni prijatelji, poznanici i građani koji se bore za istinu i pravdu danas će se okupiti ispred Narodnog pozorišta u 13 sati.

Svima je jasno da je Dženan ubijen i da nije stradao u saobraćajnoj nesreći kako to tvrdi Tužilaštvo KS. Četiri godine traje naša borba, četiri godine bez našeg Dženana, četiri godine nastojanja da dokažemo nešto što je očito, UBIJEN JE. Dragi prijatelji, pozivamo vas da nam još jednom date svoju podršku. Izađimo na ulicu, borimo se za bolje sutra svih nas, naše djece“, kaže se u jednom dijelu poziva.