Helem Nejse: Radimo na novim epizodama “BRUCE BRACE BRUDE BRADE”, izaći će 2165. godine

Jedan od najpopularnijih segmenata emisije “Rejdio šoua” u režiji Stihomir Klepića, Čika Gagare i Toshija Domaćina koji čine popularnu sarajevsku grupu “Helem Nejse” popularna je crtana serija “Bruca Braca Bruda Brada”.

Svakom epizodom crtana serija dobija na sve većoj popularnosti, a na svoj jedinstven i humorističan način tematizira sve interesantne društvene pojave i fenomene iz perspektive četiri “mahalska underdoga”, a mjesto radnje je Švrakino selo (naselje u Sarajevu).

Za Sarajevsku seharu su najavili nove epizode popularnog animiranog serijala.

“Na novoj sezoni Bruce, Brace, Brude i Brade se trenutno radi, a očekujemo da ćemo je završiti do ljeta 2165. godine. Ne valja imati velika očekivanja”, kazao je Admir Čular iz Helem Nejse grupe.

Jednu epizodu rade godinama, a sve zavisi od raspoloženja.

“Za jednu epizodu nama treba otprilike od tri mjeseca do sedam godina, zavisi u kojem smo raspoloženju. Treba vremena čovjeku da se uhoda”, pojasnio nam je Gagara.

Pitali smo da li možemo očekivati nešto neočekivano od Helem Nejse, baš kao što je bila pojava crtane serije, a Gagara nam je rekao da planiraju raditi iste stvari dvadeset godina.

“Sasvim sigurno da ne. Mi nismo navikli da iznenađujemo svoju publiku niti imamo namjeru da se mijenjamo. Plan nam je da iste stvari radimo narednih dvadeset godina vrteći se u krug. Sad baš planiramo da objavimo prošli album; iste pjesme, isti spotovi, isti ljudi, sve isto. Krajnji cilj je da potonemo u potpunu dekadenciju”, zaključio je Čular.