Jadon Sancho napušta Dortmund i prelazi na Old Trafford?

Manchester United silno želi na ljeto dovesti Dortmundovog mladog krilnog igrača, Jadona Sancha.

U posljednje vrijeme i Chelsea se dosta povezivao s njim, ali čini se da su ipak malo ohladili zbog toga što je Borussia odredila cijenu za njega od visokih 100 miliona funti. Pored Uniteda i Chelsea, sa Sanchom se povezuju i aktuelni osvajač Lige prvaka Liverpool, kao i Manchaster City.

Jadon Sancho je ove sezone za Dortmud odigrao 30 mečeva u svim takmičenjima, i zabio 16 golova uz 17 asistencija, što zaista pokazuje da se Sancho nalazi u odličnoj formi, a tek mu je 19 godina.

On se razvio u jednog od najvećih talenata na svijetu otkad je prešao u Borussiju iz Manchester Citya 2017. godine, a postao je i redovan reprezentativac Engleske.

Očekivalo se da će se Ed Woodward suočiti sa nadmetanjem protiv Chelsea, Liverpoola i Cityja u borbi za Sancha, ali jedan od najvećih Unitedovih rivala se kako stvari stoje povukao iz utrke.

Daily Mail navodi kako Chelsea nema namjeru pristati na Dortmudnovu traženu cijenu od 100 miliona funti, posebno nakon što su prije nekoliko dana postigli dogovor o dovođenju igrača Ajaxa Hakima Ziyecha na Stamford Bridge. Transfer će plavce koštati 37 miliona funti.

Frank Lampard ovog ljeta namjerava dovesti u klub najmanje još tri igrača, ali Chelsea ne želi ipak mnogo potrošiti.

Njima je tek ove sezone ukinuta zabrana transfera i sigurno da će pažljivo i pametno raditi u narednom periodu što se tiće igračkog kadra. Dakle najveći favorit za dovođenje mladog Engleza je Manchester United, koji se ne libi potrošiti veliku količinu novca za pojačanja, tako će biti kako stvari stoje i ovo ljeto.

Sancho je u posljednjih deset utakmica zabio osam pogodaka, i upisao isto toliko asistencija.