Juventus slavio, Pjanić se povrijedio!

Juventus je u okviru 24. kola Serie A savladao ekipu Brescie sa 2:0. Juventus je bio mnogo bolji rival i zasluženo je odnio pobjedu. Ipak, ova pobjeda će ostati u sjeni povrede našeg reprezentativca Miaralema Pjanića, koji je sredinom drugog poluvremena napustio teren zbog povrede.

Juve je do vodstva došao u 38. minuti susreta zahvaljujući Paulu Dybaleu koji je pogodio iz slobodnog udarca. Minutu prije gola isključen je jedan igrač, Brescije Florian Aye. On je zaradio drugi žuti karton i završio  utakmicu.

Drugi gol Stara dama zabila je u 75. minuti susreta, a mrežu je zatresao Juan Cuadrado na sjajnu asistenciju Matuidija, koji je samo dvije minute nakon što je ušao u igru upisao asistenciju za Cuadrada.

Pjanić je u igru ušao u 66. minuti, da bi samo sedam minuta kasnije napustio teren. On je nakon jednog ubačaja izbacio loptu iz svog šesnaesterca i kasnije pri pokušaju bloka jednog udarca igrača Brescije napravio špagu i tako povrijedio preponu. Vidjelo se odmah na Pjaniću da se radi o povredi zbog koje neće moći nastaviti meč. Trener Juventusa Maurizio Sarri je odmah reagovao i u igru ubacio Matuidija.

Pjanić je nakon napuštanja terena bio veoma neraspoložen, ali mi se nadamo da se ne radi o nekoj težoj povredi.

Pored ove utakmice danas su odigrana još tri meča. Udinese i Verona podijelili su bodove, bilo je 0:0, Parma je savladala Sassuolo u gostima sa 1:0, dok je Fiorentina razbila Sampdoriu na gostujućem terenu sa visokih 5:1.

Od 18:00h. na programu je duel između Cagliaria i Napolija, dok se večeras igra derbi kola u Rimu između Lazia i Intera od 20:45h.

Rezultati by SofaScore