Kako poboljšati zdravstvene usluge u BiH: U Bihaću održano predavanje o dječijoj kardiologiji

Predavanje za ljekare iz oblasti dječije kardiologije održano je sinoć u Bihaću.

Izuzetno posjećeno i edukativno predavanje organizovala je najveća turska zdravstvena grupacija Medical Park u saradnji sa Ljekarskom komorom USK.

Sa pisutnim ljekarima, na osnovu stečenih vještina i saznanja iz svog dugogodišnjeg rada u oblasti kardiovaskularne medicine, informacije je podijelila prof. dr Senka Dinarević.

Dinarević je govorila o temi “Kada liječnik iz primarne zdravstvene zaštite upućuje dijete kardiologu“, a prof. dr Tugcin Bora Polat iz Turske je držao predavanje na temu “Donošenje odluka kod urođenih srčanih mana: Evaluacija jednostavnih dijagnostickih alata“.

Svrha seminara na kojem su ljekari mogli razmijeniti mišljenja i iskustva sa dva akademika i vrhunska stručnjaka jeste poboljšanje zdravstvenih usluga u Bosni i Hercegovini.

Edukacija i razmjena iskustava podižu nivo usluga i znanja i trebaju da su dostupni svima. Iz tog razloga ovu edukaciju smo započeli u ZDK, te nastavili u USK. Medical Park u narednom mjesecu otvara svoja predstavništva u Tuzli i Zenici, a do juna i u Bihaću”, navela je direktorica Medical Parka Emina Ihtijarević.