Kreće borba za Evropsko prventsvo: Selektor Bosnić optimističan u najavama

Večeras od 18:30 naša košarkaška reprezentacija otvara kvalifikacije za Euro protiv Latvije na gostovanju, a tri dana kasnije dočekujemo Grčku u vrelom Mejdanu.

Naši košarkaši su se spremali u Sarajevu nakon čega su otputovali u Latviju kako bi što spremnije i odmornije dočekali meč sa Latvijom.

U našem sastavu nema najvećih zvijezda Jusufa Nurkića zbog povrede i Džanana Muse zbog klupskih obaveza, sastav koji je pripremio ambiciozni selektor Bosnić nema većih promjena te su tu imena koja su već provjerena i znamo da možemo očekivati bespoštednu borbu, što je najavio i sam selektor.

Za susret s Latvijcima konkurisati sljedeći košarkaši: Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Emir Sulejmanović, Sani Čampara i Amar Alibegović, dok su Draško Knežević, Ismet Sejfić, Amar Gegić, Jure Zubac ostali u Sarajevu te će se pokušati nametnuti za meč sa Grčkom.

Ekspedicija košarkaške reprezentacije BiH je otputovala već u srijedu u Latviju, a početak meča u Rigi je zakazan za 18:30 sa direktnim prenosom na Sport Klubu 2.