Kvalifikacije za EuroBasket: Reprezentacija BiH poražena od Grčke

Košarkaška reprezentacija BiH odigrala je utakmicu 2. kola kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine protiv Grčke. Naši reprezentativci poraženi su od Grčke rezultatom 70:65.

BiH je ovaj meč dočekala u dobroj atmosferi nakon pobjede nad Latvijom te su pokušali uz pomoć publike doći do pobjede, ali na drugoj je bila raspoložena Grčka koja je ipak bila prejaka za naš tim.

Utakmica je odigrana u tuzlanskom Mejdanu.

Prva četvrtina bila je izjednačena, te je završena rezultatom 16:17 za Grčku.

Od početka je Grčka uspostavila jaku odbranu što je zadavalo probleme našim igračima, što se osjetilo u drugoj četvrtini.

Slična igra kao u prvoj, bez prave ideje u napadu i igri pod košem, pa su gosti otišli na poluvrijeme za prednosti od 6 razlike.

Drugo poluvrijeme ista slika na terenu, naši igrači bez pravog učinka sa vanjskih pozicija što pokazuje i statistika u šutu za tri poena gdje smo na kraju treće četvrtine imali samo jednu postignutu tricu.

Ovaj period je završen sa velikom prednošću od 16 razlike.

Četvrti period bio je veoma uzbudljiv, iako su Grci imali veliku prednost do pred sami kraj kada nasi igrači pojačavaju odbranu, te smo imali na samom kraju napad za izjednačenje ali nismo uspjeli.

Vidjeli smo opet veliku borbu naših momaka, ali ipak nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

Najefikasniji u našim redovima bio je Milošević sa 17 poena, te Atić sa 13 poena.

Izabranici Vedrana Bosnića za ovaj meč su bili Adamović, Alibegović, Pašalić, Atić, Stipanović, Halilović, Milošević, Kamenjaš, Čampara, Lazić, Sulejmanović i Vrabac.

Podsjećamo, naša selekcija je u prvom kolu savladala Latviju sa rezultatom 62:61, dok je reprezentacija Grčke, koja je prvi favorit u našoj grupi, bila bolja na svom terenu od Bugarske rezultatom 73:63.