“Mali šlager” se vraća na TV ekrane: Temelj za jačanje muzičke tradicije

Muzička produkcija BHRT ponovo pokreće projekat “Mali šlager” kojim će se nastaviti tradicija afirmacije pozitivnih umjetničkih vrijednosti kod naše najmlađe populacije.

Idejni tvorac festivala bio je producent i kompozitor zabavne muzike Esad Arnautalić, saopćio je Asocijacija muzičkih stvaralaca AMUS.

Nekadašnji projekat “Malog šlagera“ bio je jedan od najpopularnijih dječijih festivala u regionu, a iznjedrio je i neka današnja vodeća imena iz oblasti popularne muzike“, kažu iz AMUS-a.

Jučer je u prostorijama BHRT-a održan sastanak predstavnika Muzičke produkcije BHRT-a i Stručne službe AMUS-a. Generalna direktorica Stručne službe AMUS-a, Lejla Trnčić je istakla zainteresovanost i spremnost da ponovo “zaživi“ ovaj festival.

Na sastanku je zaključeno da je zajednički cilj afirmacija dječijeg muzičkog stvaralaštva i promocija pozitivnih umjetničkih vrijednosti. AMUS će sve svoje kapacitete pružiti na raspolaganje kako bi se ovaj cilj ostvario. Podsticanjem mladih muzičkih talenata da razvijaju ljubav prema muzici stvaramo temelje za buduće jačanje lokalne muzičke tradicije“, istaknuto je.