Media Lab organizuje dvije besplatne radionice

Media Lab i Centar za promociju civilnog društva pozivaju sve zainteresovane građane/ke novinare/ke, studente/kinje, omladinske organizacije, blogere/ke i sve one željne novih znanja i vještina da dođu na radionicu “Facebook kao marketing alat” i „Korištenje zelenog platna u video montaži“.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 24. februara 2020. godine s početkom u 12:00 sati u prostorijama Centra za promociju civilnog društva, ul. Marka Marulić 2/III, Sarajevo.

Agendu radionice možete preuzeti OVDJE.

Društvene mreže su danas postale neizostavan alat kada je riječ o marketingu. Omogućavajući direktan kontakt sa klijentima kroz tekstove, videe, fotografije sve veći broj ljudi odlučuje se za ovaj metod poslovanja.

Tim Media Lab-a će vam pokazati kako možete uz jednostavna pravila i tehnike kreirati vrhunske Facebook sadržaje.

Ekspanzija društvenih mreža donijela je brojne izazove u komunikaciji, a video je postao jedan od najvažnijih trendova u kreiranju sadržaja i taj trend će biti sve izraženiji. Preduzeća koja u marketingu koriste video produkciju imaju 49% brži rast zarade od onih koji ovaj medij ignoriraju.

Upotrebom zelenog platna danas je moguće snimiti gotovo sve. Ova tehnologija nije skupa i nedostupna, već je tu pred nama, a treba nam samo zeleno platno kao i znanje vezano uz video montažu u programu Adobe Premier Pro.

Za sve vas koje zanima kako se kreiraju kvalitetne objave i infografike, kao i kako koristiti zeleno platno pri montaži video snimaka, organizatori vas pozivaju da im se pridružite na radionici tako što ćete svoje prisustvo potvrditi OVDJE najkasnije do 21. februara 2020. godine do 15:00h.

Broj mjesta je ograničen na dvadeset (20) učesnika/ca i prijave su otvorene do trenutka popunjavanja slobodnih mjesta.

Media Lab je multimedijalni prostor smješten u prostorijama CPCD-a, koji služi kao mjesto za učenje, informisanje i okupljanje mladih kreativnih osoba. Media Lab nudi tehničku podršku svim dobitnicima grantova i svima koji žele da se aktiviraju kroz građansko novinarstvo, a nemaju adekvatnu podršku za realizaciju svojih ideja. Media Lab djeluje u okviru USAID-ovog „Programa osnaživanja nezavisnih medija“ koji u BiH implementiraju Centar za promociju civilnog društva i Otvorena mreža.