Mjesto molitve i pomirenja: Međugorje

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta na svijetu.
Jedinstven je fenomen u savremenom svijetu, svetište koje okuplja mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta koji s velikom vjerom dolaze pred Boga pronaći spokoj u svojim dušama i srcima.

Danas je jedno od najvećih molitvenih centara u svijetu. Legenda o Međugorju je jedna od nevjerovatnih nadnaravnih događaja današnjice.

Ukazanja Blažene Djevice Marije u malom mjestu pod imenom Međugorje u Bosni i Hercegovini su prvi put zabilježena još od 1981 godine.

Za razliku od marijanskog svetišta u francuskom Lourdesu, koji je sa svojih šest miliona turista-vjernika godišnje postao pravi komercijalni raj za domaće ugostitelje, Međugorje je još uvijek zadržalo svoj prvobitni šarm.

Nebrojena svjedočanstva hodočasnika govore da su upravo na ovom mjestu pronašli vjeru i mir. Svetište u Međugorju ima tri Duhovne zone, to su Crkva, brdo na kojem se Djevica Marija ukazala i brdo Križevac. Ova sveta mjesta su dostupna milionima vjernika iz cijelog svijeta koji traže utjehu i zadovoljenje svojih duhovnih i vjerskih potreba.