Mourinho nezadovoljan rasporedom pred Ligu prvaka: Ne vodi se računa o igračima

Tottenham će u 26. kolu engleskog Premiershipa gostovati kod Aston Ville u Birminghamu, a trener Jose Mourinho izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što ekipa iz Londona igra u nedjelju u 15:00 sati.

Tottenham u srijedu igra prvi susret osmine finala Lige prvaka, a Portugalac je nezadovoljan zbog toga što njegova ekipa utakmicu Premiershipa nije igrala u subotu ili petak navečer.

Dat ću vam jedan jako jednostavan primjer? Zašto Leicester i Wolvesi igraju u petak? Zašto? Imaju li oni utakmicu u Ligi prvaka naredne sedmice? Ne. Ni Leicester, ni Wolvesi. Wolverhampton igra Evropsku ligu u četvrtak. Mi smo engleski tim koji igra utakmicu Lige prvaka u srijedu. Mi ne igramo u petak, ne igramo u subotu, mi igramo u nedjelju. Mislim da to nije normalno“, rekao je Mourinho.

Smatra da se ne vodi računa o igračima i klubovima, te da čelnike lige nije briga.

Sve što želim da kažem je da se ne vodi računa. Nije ih briga. Samo odaberu utakmice kako oni žele i ne misle o tome kako tako mogu nauditi engleskom timu. U ovom slučaju nama je nanesena šteta zbog toga što igramo u nedjelju, a bez ikakvih problema smo mogli igrati u subotu ili u petak navečer“, zaključio je Portugalac.