Nakon događaja u Studentskom centru: Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik uputio saučešće porodici Škrijelj

Porodici Almira Škrijelja, uposlenika Studentskog centra u Sarajevu koji je jučer ubijen u Studentskom domu Nedžarići, u ime rukovodstva Skupštine KS i svoje lično ime predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik uputio je izraze najdubljeg saučešća.

“Tragični događaj ubistva uposlenika JU Studentski centar u Nedžarićima Almira Škrijelja duboko me je potresao kao i sve njegove kolege i naše sugrađane. Nažalost, stres, brojne lične, finansijske i moralne frustracije kojima smo izloženi kao društvo i pojedinci svoj danak uzimaju na najsuroviji način, oduzimanjem života”, kazao je Čelik.

Prema riječima nadležnih, sigurnost studenata smještenih u ovoj ustanovi ovim činom nije dovedena u pitanje što je posebno važno zbog njih i njihovih porodica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS je profesionalno obavilo svoj dio posla, osumnjičeni ubica je priveden pravdi te očekujemo da i pravosuđe profesionalno odgovori na ovaj tragičan događaj.

“Kao predsjedavajući Skupštine KS, u svoje ime i ime svojih kolega poručujem porodici ubijenog kao i Studentskom centru da im stojimo na raspolaganju za pomoć i podršku koja im je potrebna u ovim teškim trenucima”, navedeno je u telegramu saučešća predsjedavajućeg Mirze Čelika i rukovodstva Skupštine KS porodici ubijenog Almira Škrijelja.