Nastavlja se 21. kolo: Veliki derbi u Banjoj Luci, Zvijezda 09 i Željo oslabljeni dočekuju svoj ogled

Nakon što je jučer počelo 21. kolo Premijer lige, utakmice se nastavljaju i danas, a bit će odigrana četiri vrlo zanimljiva duela.

Bez golova je jučer završen duel Tuzla Cityja i Veleža na Tušnju, a danas se program nastavlja sa još četiri meča u kojima ćemo imati jedan veliki derbi.

Od 16:30 na rasporedu je utakmica Borca i Sarajeva, ekipa koje se nalaze na vrhu i bore se za najviši mogući plasman.

Shodno tome, utakmica privlači mnogo pažnje, a kada su u pitanju sastavi, važno je napomenuti da se u tim Sarajeva vraća pouzdani veznjak Mirko Oremuš koji je bio suspendovan. Duel će biti emitovan u direktnom prenosu na Moja TV.

Prisjetimo se posljednje utakmice Sarajeva i Borca:

Drugoplasirani Željezničar će gostovati kod fenjeraša na tabeli, ekipe Zvijezde 09, protiv koje će tražiti tri boda nakon remija protiv Radnika.

Oba trenera u ovom meču imaju probleme sa sastavljanjem ekipe, a uzrok je gripa koja je zavladala u našoj zemlji. Ipak, susret će biti odigran sa početkom od 14:30 uz direktan prenos u programu Moja TV.

U istom terminu bit će odigran i duel Mladosti i Širokog Brijega u Doboj – Kaknju, dok će od 17:30 igrati Zrinjski i Sloboda uz direktan prenos na Areni Sport, prenosi Sport Centar.

Premijer liga, 21. kolo:

Jučer odigrano:

14:30 Tuzla City – Velež 0:0

Danas:

14:30 Zvijezda 09 – Željezničar (Moja TV)
14:30 Mladost DK – Široki Brijeg
16:30 Borac – Sarajevo (Moja TV)
17:30 Zrinjski – Sloboda (Arena Sport)

Sutra:

14:30 Čelik – Radnik (Arena Sport)

Rezultati by SofaScore