Ništa špek, rakija je po islamu/ Izveli smo još jedan eksperiment: Zašto tako nisko padate?

Kroz naše postojanje, dugogodišnje, nebrojeno mnogo puta izvodili smo razne eksperimente.

Plasirali smo vam povremeno lažne vijesti, objavljivali fotografije iz drugih država kao naše, pitali vas razna škakljiva pitanja u anketama, i slično.

Jednom smo objavili fotografiju policajca iz Slovenije kako drži djevojčicu migranta za ručicu, napisali smo da je “Sin Bosne”, balili ste za fotografijom, ali smo vas u dogledno vrijeme razočarali i rekli pravu istinu.

To je jedan od primjera, a među posljednjim je ona anketa gdje smo vas pitali da li bi branili državu ukoliko bi opet došlo do rata, gdje ste mahom VI odgovorili da ne, ali kada su došli rezultati ankete onda ste tako uvrijeđeno osudili kao da smo mi glasali, a ne pitali. Da ne govorimo o tome da smo dobili čak i teške prijetnje iz nekih gradova BiH.

Dvojni aršini

Posljednji put, danas, objavili smo fotografiju špeka, bijelog i crvenog luka, kiselog krastavca i rakije, a mahom su nas čitaoci osudili.

Ne zbog Badela, rakije i slično, nego zbog špeka! Postali smo Sehara Istočnog Sarajeva, postali smo protivnici islama, stavili nas Salem, Muharem i Munevera na stub srama, zbog špeka.

Znate hiljadu puta smo govorili da ako vam se ne svidi vijest, objava, fotografija, jednostavno je preskočite. Sarajevo nikada nije bio muslimanski grad, sehara u našem imenu ne predstavlja islam i ne zagovaramo bilo koju religiju, naciju ili ideju. Ustvari, zagovaramo ideju samo raje. Pa ako vas je naljutio špek, izvinite papci ste.

U Sarajevu ne živi samo muslimanski narod, Sarajevo nikada ne smije postati izričito muslimanski grad, kada to postane sjedište naše kompanije bit će u nekom Štokholmu i zvat ćemo se Štokholmska sehara.

Kupate se u rakiji a špek vam je zasmetao? Sad su svi kao veliki vjernici, kao da od naših posjetioca niko ne jede svinjsko meso. Svinjsko meso čini svakodnevnu ishranu velikog broja naših posjetioca. Ne budite papci, budite raja.

Drugo napravite razliku između običaja, historije, navike i svakodnevnice. U posljednje vrijeme sve stavljate pod “običaj”. Npr ne prihvatate da su muslimani palili svijeće za mubarek dane. Znate li samo koliko ste osudili ovaj tekst? A istina je…

Sve na kraju kada sumiramo, uvijek je dobro izvesti sličan eksperiment, onda znamo ko uopšte nikada nije bio naš čitalac, ko nikada neće moći shvatiti ono o čemu pišemo.