Novi trend među migrantima u Švedskoj: Ponižavaju tinejdžere uriniranjem po njima, oglasio se i ministar

Sudeći prema pisanju švedskih medija, u ovoj državi pojavio se sasvim novi trend među migrantima. 

O čemu se radi? Prema pisanju tih medija, migranti švedske tinejdžere prvo pretuku, a zatim uriniraju po njima, pri čemu taj čin snimaju i objavljuju na društvene mreže.

Kako se navodi, nije ovo jedan odvojen slučaj, već se pojavljuje širom ove zemlje.

Također, ne samo da su napadi stalni, od čega ima i seksualnih prestupa, već migranti iz nekog razloga imaju potrebu da ponižavaju djecu školskog uzrasta.

Stranci – pljačkaši, mokre u usta tinejdžera izvikujući rasističke parole”, naslov je teksta u kojem Voice of Europe, otkriva najnoviji trend u toj skandinavskoj državi, prenosi portal Normabel.

Pljačkanje djece i mladih postalo je sve učestaliji i ozbiljniji trend u Švedskoj”, prenosi VOE izjavu policijske inspektorice Susanne Thonberg iz Thonberga kraj Stockholma koju je dala švedskom radiju.

Oni ne samo da maltretiraju i opljačkaju svoje žrtve. Nakon svega, odvode ih u šume ili u parkove i onda ih, naprosto, uriniraju”, objašnjava inspektorica.

Posljednjih se godina, što se poklapa s masovnim dolaskom migranata, broj pljački djece drastično povećao. Samo prošle godine prijavljeno je oko 2500 pljački nad maloljetnicima. Ovo “prijavljeno”, kako piššu, treba uzeti s rezervom budući da je ta brojka tek vrh ledenog brijega. Naime, većina žrtava u strahu od odmazde, ali još više iz straha od osude okoline.

Tako u Švedskoj dolazi do apsurda da se djevojke plaše prijaviti silovanja migranata jer ih odmah napadnu feminističke udruge označujući ih kao rasistkinje, policija često obavlja ponižavajuće obrade žrtve, mediji ih čereče označujući ih za cijeli život, a njihovi zlostavljači najčešće budu neotkriveni i neosuđeni.

A ako ih i pronađu, suđenja su po žrtve mučna, a kazne počiniteljima smiješne.

Na sve ovo objašnjenje imao je i švedski ministar unutrašnjih poslova Mikael Damberg.

Pojasnio je da mladi “koji vrše sadističke i ponižavajuće pljačke nad drugim mladima i ponižavaju ih, zapravo to rade jer se osjećaju beznadno“, pisao je Nyheterldag.

Švedski ministar unutarnjih poslova, pokušavajući minorizirati alarmantno stanje u resoru za koji je nadležan, dodao je i moguće druge razloge za takvo ponašanje mladih neautohtonih “Šveđana”. Pa je naveo i možebitni nedostatak roditeljske ljubavi, pogreške u odgoju, nemogućnost boljeg obrazovanja…