Objavljena lista najgorih filmova: Dolittle dobio najmanju ocjenu

Iako je filmska industrija donijela mnoga ostvarenja na početku godine, pored onih koja su vrijedna gledanja i koja su zaokupila gledalačku publiku, u kino-salama su se našla i ona koja je trebalo zaobići.

Loši filmovi nemaju samo lošu produkciju ili priču, katkad su to briljantna umjetnička djela koja iz nekog razloga ne uspiju da privuku dovoljno publike, dok katkad jednostavno nisu dovoljno provokativni, inspirativni pa čak ni zabavni

Svjetski poznat sajt Rotten Tomatoes, na kojem se mogu naći najrelevantnije recenzije filmskih ostvarenja, objavio je listu najgorih filmova sa najmanjom gledanošću u svjetskim bioskopima u ovoj godini. Na listi se nalaze pokušaji horor filmova koji su više nasmijali nego uplašili publiku, ali i izlizani rimejkovi i pokušaji komedija kojima nedostaje osnovnih elemenata humora.

“Underwater”

Na listi najlošijih filmova u 2020. godini nalazi se naučnofantastični horor “Underwater” koji je režirao William Eubank , a scenario su napisali Brian Duffield i Adam Cozad. Ostvarenje prati grupu naučnika na dnu okeana koji se suočavaju sa hordom čudnih stvorenja ali i velikim zemljotresom koji uništava njihovu laboratoriju. Film je prošao loše na blagajnama širom svijeta, a pojedini kritičari su ga opisali kao katastrofalno ostvarenje. Na sajtu Rotten Tomatoes dobio je ocjenu 4,95/10.

“Like a Boss”

U pitanju je novo ostvarenje koje je režirao Miguel Arteta, a scenario napisao Sam Pitman . U glavnim ulogama filma “Lik a Boss” pojavljuju se Tiffany Haddish, Rose Byrne i Salma Hayek.l. Radnja filma prati dvije prijateljice koje pokušavaju preoteti kontrolu nad svojom kozmetičkom radnjom koju je preuzeo jedan industrijski gigant. Sajt Rotten Tomatoes ovoj komediji dao je ocjenu 4,46/10, a izvori bliski produkciji istakli su da film nije uspio vratiti ni uložen novac u snimanje.

“John Henry”

Na listi najgorih filmova nalazi se i ostvarenje “John Henry”, koje je režirao Will Forbes. Ovaj dramatični triler pokušao je da prikaže život Johna Henryja, kojeg tumači Terry Crews, a koji će pokušati da se suoči sa svojom prošlošću kada u njegov život uđu dva dječaka koji bježe od bivšeg vođe opake bande. Film je dobio loše kritike za glumu i tematiku, a na sajtu Rotten Tomatoes dobio je ocjenu 4,41/10

“Dolittle”

Film “Dolittle” je naučnofantastična komedija u kojoj glavnu ulogu tumači proslavljeni glumac Robert Downey Jr. Režiju za ovaj film potpisuje Stephen Gaghan, a ostvarenje je nastalo kao nadahnuće bazirano na knjizi Hugha Loftinga. Radnja prati doktora Dolittlea koji otkriva da ima moć da priča sa životinjama.

Rotten Tomatoes nije bio blag ni prema ovom ostvarenju i pored velikih glumačkih imena, pa je tako ono dobilo ocjenu 4,12/10, pišu Nezavisne.com.