Pogledajte kako danas izgleda kuća iz “Prohujalo s vihorom”

Imanje Georgia, poznato kao Twelve Oaks plantaža u kultnom filmu ‘Prohujalo s vihorom’  i dalje privlači zaljubljenike u taj filmski hit. U filmu je ta kuća dom porodice Wilkes, a aristokrat Ashely Wilkes je čovjek s kojim je Scarlett O’Hara je opsjednut godinama, na zgražanje Rhetta Butlera.

Izgrađena je 1836. godine. Kuća se prvotno zvala Harris plantaža, a kod adaptacije romana, autorica Margaret Mitchell navodno je vidjela njenu fotografiju u novinama i poslala je isječak filmskoj ekipi. U poruci je napisala ‘želim da ovo bude dom Ashleya’.

Kuća danas posluje kao hotel s doručkom te spada u top 10 takvih mjesta u SAD-u.

Kuća ima 11.000 kvadrata te je obnavljana 2017. U obnovu je uloženo dva miliona dolara te su nadograđeni električni sistemi, instalirani su novi klima uređaji, dodane su kupaonice, sobe.

Kuća ima 12 velikih spavaćih soba, 12 i pol luksuznih kupaonica, veliku blagovaonicu koja može smjestiti do 40 ljudi, neformalnu blagovaonicu i kuhinju iz snova kuhara.

S dvanaest moderniziranih kamina upravlja se daljinskim upravljačima, a postoje i autentični komadi namještaja iz doba prvih vlasnika.