Potvrđeno: Treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen treći slučaj koronavirusa, a riječ je o muškarcu koji je zaposlen u Italiji. Trenutno je smješten u Rijeci.

“Iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, dokazan je treći slučaj zaraze novim koronavirusom. Radi se u muškarcu koji radi u Parmi u Italiji. Smješten je u bolnici u Rijeci”, objavio je Ured civilne zaštite, a prenosi Index.hr.

Prvi zabilježen slučaj u Hrvatskoj je otkriven jučer. Zaražen je 26-ogodišnak koji je prošle sedmice boravio u Milanu tri dana sa svojom djevojkom. Mladić ima blage simptome i nalazi se u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a prema navodima doktora njegovo stanje je dobro.

Sjeverna Makedonija

U Severnu Makedoniju su u srijedu ujutro kombijem doputovali putnici iz Italije, a jedna žena je potražila ljekarsku pomoć i test na koronavirus je pozitivan, potvrdio je makedonski ministar zdravlja Venko Filipče.

„Ona je prvi pacijent u Severnoj Makedoniji koji je pozitivno testiran na ovaj patogen”, rekao je Filipče, a prenosi Rojters.

U ostalim zemljama regiona, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori nema zabilježenih slučaja, kao ni u Bosni i Hercegovini.