Prankster pretjerao: Avion prinudno sletio zbog glupe šale muškarca da je zaražen koronavirusom

Muškarac koji je pokušao postati poznat putem interneta natjerao je avion da se vrati na aerodrom, s kojeg je krenuo satima prije nego što je ustao i kazao da je zaražen koronavirusom.

Radi se o 28-godišnjem Jamesu Potoku. Putovao je letom između Toronta i Jamajke u trenutku kada je odlučio da ga njegov dug jezik stavi iza rešetaka.

Ustao je i najavio cijelom avionu da je nedavno otputovao u područje Kine koje je najgore pogodilo virusno izbijanje i rekao da se ne osjeća previše dobro.

Ambicionirani glazbenik, koji ima više od 30.000 pratilaca na Instagramu, rekao je da je njegov neosmišljeni ispad bolesti bio “jednostavno šala”, ali – potpuno razumljivo – nitko uopće nije smatrao da je to smiješno.

Ne samo da se radi o šali o nečemu što je ubilo gotovo 500 ljudi, već je rezultiralo i time da su se svi morali vratiti na aerodrom, s kojeg su krenuli.

Tada su bili iznad Floride, dakle gotovo na pola puta.

Nakon što je let WestJet Airlinesa preusmjeren natrag u Toronto, Potok je rekao za CityNews da je namjeravao objaviti snimak na Instagram i poslati snimak na Canadian entertainment račun kako bi postao viralan.

“Pogledao sam oko sebe, rekao sam ‘mogu li dobiti vašu pažnju molim vas… upravo sam se vratio iz provincije Haunan, prijestolnice koronavirusa. Ne ​​osjećam se previše dobro. Hvala'”

Potok priznaje da se tada niko nije smijao, a tada su i članovi posade počeli stavljati maske na lice.

Povrh svega, uhapšen je i optužen za zabludu, kao i za prekršajno priznanje nakon što mu je medicinsko osoblje potvrdilo da zapravo ne boluje od virusa.