Preokret Sarajeva na Koševu: Na poluvrijeme s golom razlike

Premijer liga se vratila na Koševo, a u okviru 20. kola snage odmjeravaju Sarajevo i Tuzla City.

Na samom početku susreta, ako možemo tako da kažemo, u 16. minuti uslijedio je hladan tuš na Koševu, nakon što je gost poveo.

Sarajevo je izgubilo loptu, a nakon brze kontre Šarčević goste dovodi do vodstva.

Na odgovor domaćina čekali smo poprilično dugo, u 40. minuti Ahmetović postiže pogodak na oduševljenje navijača na Koševu. Već četiri minuta kasnije, Hodžić je krunisao dobru akciju bordo tima i iz blizine zakucao loptu u mrežu gostiju za konačnih (2:1) u prvom poluvremenu.

Domaćin u ovu polusezonu ulazi sa novim trenerom Vinkom Marinovićem. Nakon što je bilježio dobre rezultate sa mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine odlučio je prihaviti veliki izazov i zamijeniti Husrefa Musemića na klupi bordo ekipe.

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Salčin, Miličević, Šerbečić, Dupovac, Gavrić, Rahmanović, Jukić, Tatar, Ahmetović (kap). Na klupi: Džafić, Šabanović, Đokanbović, Mustedanagić, Sušić, Handžić, Velkoski.

TUZLA CITY: Fejzić, Šarčević, Morris, Kojić (kap), Kulović, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Arežina, Badji. Na klupi: Muminović, Ivković, Ramić, Burić, Sesar, Maksimović, Mešinović.