Rapsodija golova na Koševu: Hat-trick Ahmetovića, Sušić se upisao u strijelce iz penala

Ekipa Sarajeva slavila je u prvom susretu nastavka Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja (6:2), a mogli smo vidjeti čitavu rapsodiju golova.

Malo je riječi da opišu ovaj susret, od vodstva gostiju, do preokreta, pa onda pet golova u drugom poluvremenu.

Prvo su poveli gosti, a nakon sjajnog kontranapada Tuzlake je u vodstvo doveo Šarčević. Na drugi gol, tačnije odgovor Sarajeva, čekali smo do 41. minute kada Rahmanović centrira, Ahmetović na pravom mjestu i pogađa za 1:1.

Nedugo zatim pao je i treći gol u prvom poluvremenu, već u 45. minuti Sarajevo dolazi do punog preokreta, Hodžić je pogodio za 2:1 i donio veliko slavlje domaćim navijačima.

Nismo dugo čekali da domaćin nastavi sa golovima, već na samom početku, tačnije u 48. minuti Ahmetović se opet upisuje u listu strijelaca, nakon što je sjajno istrčao kontranapad i postigao gol za vodstvo Sarajeva od 3:1. Svega šest minuta kasnije, Salčin je sjajno probio po lijevoj strani, njegov centaršut pronašao je Tatara koji postiže četvrti gol za Bordo tim (4:1).

Gosti su pokušali da se vrate, uspjeli su postići još jedan pogodak u 62. minuti kada se Hasanović upisao u listu strijelaca za 4:2.

U 74. minuti Ahmetović postiže svoj treći gol i ovjerava pobjedu Sarajeva, a za konačan rezultat zaslužan je i Tino Sven Sušić kada je s bijele tačke postigao prvi pogodak u dresu Sarajeva za konačnih 6:2.

Uprava FK Tuzla City demonstrativno je napustila utakmicu 20. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva nakon završetka prvih 45 minuta.

Ovu informaciju potvrdio je tuzlanski klub na svojoj zvaničnoj Facebook stranici na kojoj su napisali da će javnost uskoro biti upoznata s naredenim koracima.

Ova pobjeda za Sarajevo znači da ostaje na prvom mjestu u ligi, a cilj im je ponovno osvajanje Premijer lige.

Rezultati by SofaScore