Rutinska pobjeda Veleža protiv Zvijezde 09, Željezničaru samo bod protiv Radnika

Velež je na samom početku drugog dijela Premijer lige rutinski slavio protiv Zvijezde 09 u 20. kolu u Vrapčićima rezultatom 2:0, dok je Željezničar protiv Radnika odnio samo bod iz Bijeljine.

Utakmica u Mostaru bila je dosta otvorena, a Velež je poveo u 23. minuti kada Fajić sjajno asistira Brandau koji rutinski pogađa za 1:0.

Velež je utakmicu riješio u 58. minuti susreta preko Vehabovića. Na ovaj način nastavljen je uspješan niz obzirom da je ovo treća uzastopna pobjeda za Velež u prvenstvu, dok je Zvijezda doživjela i 14. poraz u sezoni i samo je čudo može spasiti od ispadanja u niži rang.

Radnik i Željezničar za gledaoce nisu ponudili previše prilika.

U posljednjih petnaestak minuta prvog poluvremena Plavi su imali terensku inicijativu, ali gol domaće ekipe nije nijednom bio ugrožen. Ističe se onaj šut kada je Štiliću ‘pala’ lopta na lijevu nogu negdje na udaljenosti jedanaesterca, no u posljednjem momentu pred golom je lopta izblokirana.

U 57. minuti zabilježili smo i prvi šut u okvir gola kada je Plavšićev udarac odbranio Kjosevski.

Do kraja susreta obje ekipe su nekoliko puta dolazile u priliku da ozbiljnije ugroze Bilobrka i Kjosevskog, no golmani su bili besposleni i susret je završio bez pogodaka.

Ono što je obilježilo ovu utakmicu je žuti karton koji je dobio Amar Osim nakon protesta arbitru. To znači da će narednu utakmicu protiv Zvijezde 09 Osim propustiti.

Rezultati by SofaScore