Sarajevo remiziralo i u posljednjoj pripremnoj utakmici u Antaliji

Nogometaši Sarajeva remizirali su u posljednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji za novu sezonu Premijer lige BiH.

Odigrali su 0:0 protiv kazahstanskog Tobola. Sarajevo je bila bolja ekipa, imali su veći posjed lopte ali nisu uspjeli da zatresu mrežu svog rivala. Najbolju priliku Sarajevo je imalo u 55. minuti susreta kada se Handžić našao u dobroj šansi ali je golman Tobola spasio svoj gol. Bordo tim je do kraja zaprijetio i preko Jukića ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 0:0.

Tino Sven Sušić u igru je ušao u drugom poluvremenu i to je bio njegov debi u Bordo dresu.

U prvom poluvremenu Sarajevo je nastupilo u sastavu : Kovačević, Šerbečić, Dupovac, Hodžić, Salčin, Oremuš, Miličević, Rahmanović, Tatar, Velkoski, i Ahmetović.

Drugo poluvrijeme Sarajevo je započelo u sastavu: Kovačević, Dupovac, Miličević, Šabanović. Salčin, Sušić, Oremuš, Rahmanović, Tatar, Jukić i Handžić.

Ovo je bila treća provjera Sarajeva na pripremama u Antaliji, a ukupno peta na pripremama za novu sezonu. Prije Antalije poraženi su od Ljubuškog sa 2:0, zatim su pobjedili Rudar Kakanj 3:0.

U Antaliji su remizirali tri puta, dva puta je završilo bez golova protiv Ukrajinske Desne i Kazahstanskog Tobola, a protiv ekipe Radničkog iz Niša, bilo je 2:2. Oba gola za Bordo tim zabio je novi igrač Sarajeva Zinedin Mustadenagić.

Prvu utakmicu u Premijer ligi BiH ove godine, Sarajevo će odigrati 22.februara na Koševu protiv Tuzla Citya.