Sarajevski klub Silver & Smoke nominiran za najbolji klub u regiji

Ove godine, drugi put za redom sarajevski klub Silver & Smoke nominiran je za najbolji klub u regiji od strane hrvatskog Ambasadora.

Nagrada Ambasador se dodjeljuje najznačajnijim akterima elektronske scene za ostvarenja u protekloj godini, a osnovana je prije četiri godine kako bi kultura elektronske muzike i clubbinga postala prepoznatljivija i vidljivija u javnom prostoru.

Osim festivala Garden of Dreams koji je također nominiran u kategoriji najboljeg regionalnog festivala, Sarajevo se može pohvaliti i nominacijom kluba Silver & Smoke, već drugi put, za najbolji klub u regiji. U konkurenciji je sa beogradskim klubovima 20/44 i Half, te slovenskom Ambasadom Gavioli i K4 i jedini je klub iz Bosne i Hercegovine ikada nominiran za ovu prestižnu nagradu iz polja elektronske muzike.

Klub Silver & Smoke postoji petu godinu i uz svoje rezidente do sada je ugostio preko 30 velikih svjetskih imena elektronske muzike, te većinu bitnih regionalnih aktera. Neki od njih su HOSH, Patrice Baumel, Eelke Kleijn, Edu Imbernon, Lehar, Musumeci, Marko Nastić, Ilija Đoković.

Osim kontinuiranog programa svakog vikenda, klub Silver & Smoke, već dvije godine ima i školu DJ-inga, te osim promocije etabliranih imena educira i daje priliku i prostor mladim i neafirmisanim DJ- evima da započnu svoje karijere. Nagrada Ambasador biti će upriličena 19. marta u Rijeci, u Pogonu kulture, u sklopu “Mjeseca glazbe” kao dio programa Europske prijestolnice kulture. Glasanje je otvoreno do 29. februara i svoj glas za sarajevski klub možete dati ovdje: http://www.ambasador.hr/online-glasanje/18-scena/74-najbolji-klub-u-regiji?fbclid=IwAR0E4dWsiWwJi9-oWimlIbAnKH7T3ElwQWiVx5aMXTy2B2WszLNvr0aYpTk