Sutra “Dan otvorenih vrata” u Općini Stari Grad

Iz Općine Stari Grad uputili su poziv građanima na direktnu i otvorenu komunikaciju:

Poštovani građani,
pozivamo vas da dođete na „Dan otvorenih vrata“, sutra, 26.februara od 16,00 do 19,00 sati. Pomoćnici načelnika i rukovodioci službi sa svojim najbližim saradnicima odgovarat će na sva vaša pitanja i teme koje delegirate.

„Dan otvorenih vrata“ održat će se u Velikoj sali i holu, a uposlenici će evidentirati upite i kontakt podatke svih koji dođu, te ih u skladu sa pitanjima koja iznesu upućivati za pult nadležne službe.

Svaki građanin imat će priliku da dobije odgovor na svoje pitanje, a ukoliko se bude radilo o složenijoj problematici službe imaju rok od 48 sati da pismeno odgovore na upit.

Ovim projektom nastojat će se omogućiti građanima direktna i otvorena komunikacija sa općinskim službama, pružiti uvid u stanje predmeta, upoznati sa nadležnostima, dužnostima i obavezama lokalne samouprave, ali i drugih institucija, te djelovati u pravcu rješavanja problema koje imaju.

Istovremeno, steći će se bolji uvid u probleme sa kojim se stanovnici Starog Grada svakodnevno suočavaju na jednak način kao što se razgovara sa građanima na zborovima koji se organizuju u mjesnim zajednicama, te zajedno radi na iznalaženju najboljih rješenja.