Tatar fatalan za Banjalučane: Sarajevo pokazalo zašto je kandidat za još jednu šampionsku titulu

Sarajev je zasluženo slavilo u Banjoj Luci protiv Borca rezultatom 2:0 u okviru 21. kola Premijer lige BiH.

Borac je bolje otvorio susret i već prvu priliku imao je preko Ćosića, ali njegov udarac odbranio je Kovačević.

Sušić je samo dvije minute nakon toga ima priliku iz slobodnog udarca, ali je nije iskoristio.

Novu šansu Bordo tim imao je u 11. minuti. Ahmetović je uposlio Tatara, ali njegov udarac nije našao put pored odbrane domaćina.

Lučić je u 21. minuti još jednom dobro reagovao nakon pokušaja Tatara, ali u 42. minuti napravio je veliku grešku, lopta mu je ispala iz ruku nakon pokušaja Tatara i nesretno završila iza njegovih leđa za veliko slavlje gostujućih igrača.

Početak drugog poluvremena obilježio je prekid utakmice. Na reflektoru između sjeverne i istočne tribine se zapalila razvodna kutija pa je došlo do kratkog spoja koji je prekinuo napajanje.

Sudija Bjelica je povukao igrače u svlačionicu i jedno vrijeme nije se znalo da li će se susret uopšte nastaviti, ali su oni nakon 20 minuta vraćeni na teren i susret je nastavljen.

Bordo tim imao je jednu veliku priliku u 61. minute kada su izborili samo korner, a u 65. minuti Ahmetović je sjajno ostavio loptu za Jukića, koji nije pogodio iz veoma dobre situacije.

Gosti su nastavili sa odličnom igrom, a u 71. minuti veoma lijepo je pogodio Tatar za 0:2, a nakon toga je tražio i izmjenu, te je umjesto njega ušao Velkoski. Kajkut je u 77. minuti bio u velikoj šansi, no Kovačević je dobro odbrani, a golman Sarajeva intervenisao je ponovo minutu poslije. U finišu Handžić je istrčao kontru, ali na kraju nije pogodio i ostalo je 0:2.

Rezultati by SofaScore