Teletović emotivno: Kada vidim kako se borite za svaku loptu…

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, emotivnim obraćanjem oglasio se nakon velike pobjede reprezentacije BiH na gostovanju Latviji.

Kaže da vjeruje da je Savez na dobrom putu da ponovo izgradi kult reprezentacije.

Kada vidim vaše osmijehe, znam da smo na dobrom putu da ponovo izgradimo kult reprezentacije. Kada vidim kako se borite za svaku loptu i kako se ne predajete, kada bi se svi drugi predali, onda sam ponosan što vas znam”, kazao je Teletović.

Dodaje da je svjestan da je Vedran pravi izbor.

Kada vidim kako vas naš Vedran vodi sa klupe, svjestan sam da smo napravili pravi izbor i opet sam ponosan što zajedno gradimo bolju budućnost za sve. Za one koji su tu, za one koji će tek doći… Hvala vam momci od srca, što nas činite ponosnim. Ovo je tek jedna pobjeda u ovim kvalifikacijama, koje tek počinju, ali način na koji smo stigli do nje, pokazuje koliko veliko srce imamo… Zajedno možemo još i više i zato, zaslužili ste da Mejdan bude pun protiv Grčke”, poručio je predsjednik KSBiH preko društvenih mreža.

Zmajevi su sinoć u infarktnoj završnici upisali veliku pobjedu rezultatom 62:61 na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine.

I ovaj komentar Mirze Teletovića govori o tome koliki značaj ima ova pobjeda.