Topnici pregazili Newcastle, Napoliju tri boda na teškom gostovanju

Fudbaleri Arsenala ostvarili su jednu od najvećih pobjeda ove sezone. Topnici su pregazili Newcastle United, većeras na svom terenu sa 4:0 u okviru 26. kola Premier lige.

Utakmica je bila dosta izjednačena, rezultat baš ne govori onako kako je stvarno bilo na terenu. Newcastle je imao dosta šansi za postizanje pogotka ali čini se da danas ipak nije bio njihov dan. Sve što su “svrake” promašile, Arsenal je kaznio.

Prvi pogodak vidjeli smo tek u drugom poluvremenu, tačnije u 54. minuti kada je pogodio Aubameyang na asistenciju Pepea. Upravo je Pepe samo tri minute kasnije zatresao mrežu gostiju za 2:0, ovoga puta na asistenciju Sake. U sudijskoj nadoknadi još dva pogotka. Prvo je zabio Ozil na asistenciju Lacazettea, da bi samo koju minutu poslije i Francuz pogodio za konačnih 4:0.

Naš reprezentativac Sead Kolašinac oporavio se od povrede bedra, ali izgleda da još uvijek nije dovoljno spreman za jak tempo.

Ekipa Napolija savladala je Cagliari u gostima sa 1:0, a jedini pogodak postigao je belgijanac Mertens.
Dosta tvrd meč se mogao vidjeti na Sardegna Areni u Cagliariu, a ovom pobjedom Napoli je prestigao Cagliari na tabeli Serie A.

Napoli je smao produžio agoniju domaćih. Cagliari ne zna za pobjedu više od dva mjeseca, a posljednju pobjedu ostavrili su jos 5. decembra 2019. godine protiv Sampdorie, bilo je 2:1.

Napoli se nakon 24 odigrana kola nalazi na osmom mjestu tabele sa 33 boda, dok je Cagliari na jedanaestom mjestu i ima bod manje.