Trening za novinare i novinarke na temu zaštite okoliša

Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!” organizuje trodnevni trening za novinare i novinarke na temu zaštite okoliša. Trening će biti održan u periodu od 12. do 14. februara 2020. godine u Hotelu “Holiday” (Ulica Zmaja od Bosne 4) u Sarajevu.

Cilj edukacije novinara i novinarki na temu zaštite i unapređenja okoliša jeste podizanje nivoa znanja i ekološke svijesti o potrebi učestalijeg i kvalitetnijeg izvještavanja i informisanja o važnim temama koje su direktno povezane sa kvalitetom života i smanjenjem zagađenja prirode.

Učesnici i učesnice treninga će imati priliku promišljati o inovativnim načinima integracije okolišnih tema u medijske sadržaje iz više uglova – ekološke struke, novinarske prakse i civilnog društva. Pored toga, učesnici i učesnice će razgovarati o problemima sa kojima se suočavaju u radu na ovim temama i saznati više o međunarodnim trendovima i ulozi medija u okolišnim pitanjima u zemljama regiona i svijeta.

Svim učesnicima i učesnicama koji dolaze van Sarajeva biće refundirani putni troškovi i obezbijeđen smještaj (dva noćenja) u Hotelu “Holiday”. Svim učesnicima i učesnicama će biti dodijeljeni certifikati o učešću. Učešće na događaju je besplatno.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti Obrazac na ovom linku: https://forms.gle/w7ZhpfJWHvbzrR9v5

Više informacija pronađite ovdje.