Unutarstranačka previranja: Efendić objavio snimak gdje Sarajlić potkupljuje delegata

Načelnik Općine Novi Grad i kandidat za predsjednika Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije (SDA) u kojoj djeluje od 2001. godine, Semir Efedić objavio je na svom Facebook profilu snimak za koji tvrdi da je dokaz o neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate u vezi sa izborom za predsjenika sarajevske SDA.

Naime, na snimku se, navodno, čuje kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik SDA nudi zaposlenje supruge jednom od delegata ukoliko glasa za Efendićevog protivnika u izborima za predsjednika sarajevske SDA.

Smatram da uz ove činjenice Asim Sarajlić ne može više biti predsjednik Kadrovske komisije SDA i očekujem da organi Stranke nakon objavljivanja ovog snimka o tome raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke. Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine.

P.S. Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata“, napisao je Efendić na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, 26. februara je na tu poziciju izabran Fikret Prevljak, Efendić je izgubio.