Usvojena građanska inicijativa: Ispravljena greška na novčanici od 10 KM

Na Facebook stranici pod nazivom “Sva Bosna”, objavljeno je da je njihova građanska inicijativa nakon tri godine uspjela, te da je odštampana ispravna serija novčanica od 10 KM.

Naime, kako navode u svojoj objavi oni se još od 2017. godine zalažu, da se ispravi greška na novčanici od 10 konvertibilnih maraka.

Na fotografiji se može vidjeti da je ranije bio pogrešno upisan lokalitet na naličju novčanice, te da je bio naveden stećak sa nekropole Radimlja kod Stoca. Također navode da je greška ispravljena nakon 20 godina, te je sada upisan tačan naziv lokaliteta, odnosno stećak sa lokacije Križevići kod Olova.

S naše nacionalne valute konačno je uklonjena jedna velika sramota, a u Bosni je riješen jedan od milion problema. No, bez obzira što će mnogi mlako reagovati na ovu vijest, ili potcijeniti značaj malih pozitivnih promjena, u što smo sigurni, nama ovo predstavlja jednu veliku zajedničku pobjedu iz koje ne smijemo isključiti ni one koji su bili spremni da svoju grešku priznaju i na kraju poprave, a ni one koji su s interesom pratili cijeli slučaj koji je trajao tri godine“, naveli su u svojoj objavi.