Večeras počinje nokaut faza Lige prvaka, otvaraju je dva susreta

Nakon nešto više od dva mjeseca, vraća nam se Liga prvaka. Večeras počinje nokaut faza najboljeg klupskog takmičenja na svijetu.

Ostalo je 16 ekipa, favoriti se znaju, ostaje nam da vidimo hoće li biti kakvih iznenađenja.

Nokaut fazu Lige prvaka otvaraju dva duela. Sastaju se večeras od 21 sat, Atletico Madrid i Liverpool, te sa druge strane Borussia Dortmund dočekuje sjajni Paris Saint Germain.

Liverpool je apsolutni favorit u ovom duelu, i pravo bi čudo bilo kada bi Madriđani prošli dalje. Za ekipu Atletica u večerašnjem meču neće moći nastupiti tri igrača zbog ozlijede. To su Joao Felix, Dario Poveda i Kieran Trippier, dok su pod upitnikom još Diego Costa te Hector Herrera.

Sa druge strane Liverpool nema većih problema. Već duže vrijeme su povrijeđeni Nathaniel Clyne, Xherdan Shaqiri te mladi Larouci Yasser i oni će propustiti ovaj susret.

U drugom večerašnjem meču blagi favorit je PSG, koji već dugo ne zna za poraz. Za Dortmund večeras zbog ozljede neće igrati kapiten Marco Reus kao i Julian Brandt koji se nedavno povrijedio. Sa druge strane pod znakom pitanja bio je Neymar ali je bivši trener Dortmudna Thomas Tuchel jučer otkrio kako je Neymar zdrav i spreman za utakmicu.

Stameni štoper PSG-a Thiago Silva izjavio je kako se ne plaše Dortmunda kao ni njihovog mladog Norvežanina Erlinga Hallanda koji je proglašen za igrača mjeseca Bundeslige.

On postiže mnogo golova, u šest utakmica zabio je devet golova, to je nevjerovatno. Nadam se da ćemo uspjeti da ga zaustavimo. Mi volimo da igramo protiv takvih igrača, znamo da je motivisan ali mi smo PSG“, rekao je Brazilac.

Sutra su na programu jos dva duela. Od 21:00h. sastaju se Atalanta i Valencia, dok će Tottenham dočekati Red Bull Leipzig.