Video koji je izazvao burne reakcije: Budi dama, rekli su!

U proteklih par dana možda ste vidjeli sada već planetarno popularni video naziva “Be a Lady, They said” (Budi dama, rekli su) koji se našao u središtu kampanje magazina “Girls,Girls,Girls”.

Tekst je pročitala glumica Cynthia Nixon, koju možda poznajete iz kultne serije Seks i grad u kojoj je igrala ulogu Mirande Hobbes.

Budi dama, rekli su. Suknja ti je prekratka. Hlače su ti preuske. Ne pokazuj toliko kože. Ne pokazuj bedra. Ne pokazuj grudi. Ne pokazuj središnji dio svoga tijela.

Ne otkrivaj dekolte. Ne pokazuj donje rublje. Ne otkrivaj ramena. Pokrij se. Prepusti nešto mašti. Odjeni se čedno. Ne budi zavodnica. Muškarci se ne mogu kontrolirati. Muškarci imaju potrebe. Izgledaš mrzovoljno. Opusti se. Pokaži malo kože. Budi seksi. Budi zavodljiva. Ne budi tako provokativna. Tražila si to. Nosi crno. Nosi štikle. Previše si se sredila. Premalo si se sredila. Ne nosi trenirku, izgledaš kao da si se zapustila…

Ovo je samo dio teksta koji ima za cilj da slavi žensku ljepotu i snagu u svim oblicima.

Video se neprestano dijeli na društvenim mrežama i već ima preko 900 hiljada pregleda. Mnoge žene tvrde da se pronalaze u tekstu videa.