Višća predvodi Istanbul na teškom gostovanju, Roma dočekuje Gent, Kolašinac sa Arsenalom u Grčkoj

Večeras su na rasporedu prve utakmice 1/16 finala Evropske lige, pored timova u kojima igraju naši reprezentativci na programu su i druge zanimljive utakmice.

Od 18:55 na rasporedu je duel Sporting L. – Istanbul BB koji predvodi naš Edin Višća. Sigurno je da Višću i njegovu ekipu očekuje vrlo težak duel protiv izuzetno jakog protivnika koji ipak igra u promjenljivoj formi. Na drugoj strani Istanbul se ipak imaju čemu nadati, nošeni pobjedom iz prošlog kola nad Bešiktašom se ipak imaju čemu nadati.

U ovom terminu još igraju : Cluj – Sevilla; Cl.Brugge – Man. United; E.Frankfrut – RB Salzburg; Kopenhagen – Celtic; Getafe – Ajax; Ludogorec – Inter; Šahtar D. – Benfica.

Od 21:00 sat naš drugi predstavnik u EL Edin Džeko će predvoditi napad Rome u duelu sa Gentom.

Roma u ovaj meč ulazi u dosta lošoj atmoferi jer za pobjedu ne znaju u posljednjih pet mečeva ali ovo je dobra prilika za prekid te serije. Na drugoj strani dolazi rastrećena ekipa Genta koja ne zna za poraz već osam mečeva, sigurno da će imati šta pokazati na Olimpiku i pokušati iskoristiti ranjivu odbranu Rome koja je u posljednjih 5 mečeva čak 13 puta kapitulirala.

Sead Kolašinac sa Londonskim Arsenalom gostuje Olympiacosu na vrućem gostovanju.

Arsenal polako ulazi u pravu formu pod vodstvom Mikela Aretete, te ne zna za poraz već osam. utakmica. Na drugoj strani Olympiacos suvereno vlada grčkom ligom gdje imaju omjer 18 pobjeda i 6 neriješenih susreta bez ijednog poraza.

Zasigurno da nas očekuje zanimljiv duel gdje će domaćin na krilima podrške navijača pokušati doći do povoljnog rezultata.

U ovom terminu su na rasporedu i ostali mečevi EL: Apoel – Basel; Bayer Leverkusen – Porto; Rangers – Braga; Wolfsburg – Malmo; Wolves – Espanyol.