Višća strijelac za Istanbul, Džeko asistirao za prednost Rome

Iza nas su prve utakmice 1/16 finala Evropske lige. Naši reprezentativci Višća i Džeko su ubilježili nastupe u kojima je Višća bio strijelac za svoju ekipu a Džeko asistent za vodstvo Rome.

Od 18:55 pratili smo duel Sportinga i Istanbul BB gdje je domaćin od početka dominirao i nametnuo svoj tempo.

Već od treće minute domaćini stižu do prednosti pogotkom Coatesa, nakon toga Sporting nastavlja u svom ritmu dok je Istanbul bio u podređenom položaju. U finišu poluvremena Sporting stiže i do drugog gola a strijelac je bio Sporar dok su gosti prvi dio okončali bez ijednog pokušaja na gol.

U drugom periodu slična slika na terenu a treći gol za domaćina vidjeli smo u 51. minuti kada je strijelac bio Vietto. Do kraja susreta Istanbul je stigao do utješnog pogotka sa bijele tačke a strijelac je bio Edin Višća.

Sporting L. – Istanbul BB 3:1 (Coates, Sporar, Vietto/ Višća)

Od 21:00 na Olimpicu Roma je ugostila belgijski Gent.

Od početka je bila izjednačena igra na sredini terena dok nijedan tim nije htio previše rizikovati u igri prema naprijed. Od 13.minuta Roma je stigla do prednosti, Džeko se sjajno snašao te uposlio Pereza koji rutinski završava akciju i postiže gol.

U nastavku susreta nije bilo previše uzbuđenja iako su gosti u drugom dijelu igrali dosta otvorenije i agresivnije u napadu ali nisu stigli do nekih opasnih situacija ispred gola Rome. Domaćin je do kraja susreta vrebao svoju šansu iz kontre ali se do kraja rezultat nije mijenjao.

Roma – Gent 1:0 (Perez)

Rezultati preostalih mečeva su: Cluj – Sevilla 1:1; Cl.Brugge – Man.United 1:1; E.Franfrukt-RB Salzburg 4:1; Getafe – Ajax 2:0; Ludogorets – Inter 0:2; Apoel – Basel 0:3; AZ Alkmaar – Lask 1:1; Olympiacos-Arsenal 0:1; Rangers – Sporitng Braga 3:2; Wolfsburg – Malmo 2:1; Wolves – Espanyol 4:0.