Vremenska prognoza za naredne dane

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -14; Bugojno, Livno -6; Bjelašnica, Sanski Most -5; Banja Luka, Grude, Široki Brijeg, Srebrenica -4; Doboj, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla -3; Bihać -2; Mostar 0; Gradačac, Trebinje 1; Neum 5; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 10 hPa je viši od normalnog i raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 13 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temepratura oko 7 °C.

U ponedjeljak 10.02.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremene i slabe kiše može biti ponegdje u Hercegovini. U večernjim satima kiša je moguća na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjeren, u većem dijelu Bosne povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 3 do 9, a dnevna od 6 do 12, u sjevernim područjima Bosne do 17 °C.

U utorak 11.02.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, na zapadu Bosne. Poslijepodne kiša se očekuje na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 7 do 11, a dnevna od 10 do 16 °C.