Zanimljivo i van terena: Uprava Tuzle napustila Koševo, Osim se odbio rukovati sa Petrovićem

Premijer liga osim što je zanimljiva u rezultatskom smislu, interesatna je i van terena, tačnije reakcije zbog lošeg suđenja ili zbog odnosa između trenera.

Utakmica Radnik – Željezničar je bila vrlo dosadna i nezanimljiva, utakmica na kojoj nismo vidjeli pravu šansu ali zanimljivo je bilo na konferenciji za medije.

Novinari su primjetili da Osim nije pružio ruku Petroviću nakon utakmice te su stratega Želje upitali šta je razlog za takav potez a Amar je u svom stilu odgovorio da se radi o stvarima od prije devet ili deset mjeseci te da neće posebno da priča o tome.

Naravno, radi se o slučaju isplate dugovanja Petroviću zbog kojih je Željezničar ostao bez Europe dok se Radnik plasirao.

Petrovića je ovo očigledno dosta pogodilo pa je i bez postavljenog pitanja pričao o toj situaciji te istakao da nije on kriv zato što je Željezničar zakasnio sa uplatom dugovanja te da neće više stupiti u kontakt ni s kim iz ovog kluba.

Na Koševu isto burno

Na Koševu je bilo itekako burno, ambiciozna Tuzla City došla je puna optimizma na Koševo te su rano poveli, kako je vrijeme odmicalo domaći su preuzeli kontrolu te uspjeli preokrenuti rezultat.

U VIP loži je došlo do revolta uprave Tuzlanskog tima prvo zbog crvenog kartona za Badjija a kap koja je prelila čašu je bila situacija kada glavni arbitar nije svirao faul u napadu da bi u nastavku akcije Sarajevo preokrenulo rezultat.

Uprava Tuzle je napustila VIP ložu da bi se nakon toga oglasio prvi čovjek Tuzle Azmir Husić koji je rekao da je ovo sramota na fudbal te da je čak bilo i rasizma na terenu Koševa.

“Dok god je ovakvo suđenje samo veliki klubovi mogu do titula, ulaganje u manje klubove se ne isplati”, kazao je, između ostalog, Husić.

Najavio je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj će najaviti korake koje će preduzeti klub iz Tuzle kako bi imali fer i korektno suđenje.