Benjamin Tatar: Znamo kako se osvaja titula i sanjam dres reprezentacije BiH

Nogometaši Sarajeva su proteklog vikenda u Banjoj Luci napravili fantastičan potez koji ih je doveo korak bliže odbrani naslova.

Pobjeda od 2:0 nad Borcem, jednim od direktnih rivala u borbi za novu titulu u Bosni i Hercegovini, tim s Koševa je još jednom obradovao navijače.

Jedan od junaka susreta bio je dvostruki strijelac Benjamin Tatar, koji je još jednom potvrdio da spada u red najboljih igrača u BH Telecom Premijer ligi.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba, bivši igrač Slaven Belupa koji je za kratko vrijeme osvojio simpatije popularnih Hordi zla, govori o meču u Banjoj Luci, borbi za titulu, reprezentativnim ambicijama.

  • Benjamine, čestitke na sjajnoj igri… Kakav je osjećaj biti dvostruki strijelac u derbiju kola?

Hvala. Definitivno najbolji osjećaj je kada tvoj tim pobijedi, a manje je važno ko je strijelac.

  • Javnost ste oduševili izjavom nakon utakmice da je Amar Rahmanović igrač susreta, iako ste praktično sami riješili meč u Banjoj Luci.

Rekao sam samo ono što sam vidio na terenu i što sam osjećao tokom cijele utakmice. Način na koji je Amar igrao dizao je cijeli tim. Davao nam je toliko energije da je to nemoguće riječima opisati, morate biti na terenu da to osjetite.

  • Sada se otvara pitanje da li je bolje biti prvi ili drugi na tabeli, a obzirom na to da će to drugo mjesto donijeti bolji raspored u posljednjih 11 kola. Koje je Vaše mišljenje?

Uvijek je bolje biti prvi. Mnogo puta do sada smo rekli – mi ne kalkulišemo, igramo da pobjedimo i tako je u svakoj utakmici. Zašto bismo gubili ovu poziciju i bodove za neki bolji raspored? Znamo kako se osvaja titula, znamo svoje zadatke, dajemo sve od sebe svaki meč i kada je tako, ni rezultat ne izostaje.

  • Ko su prvi rivali za titulu. Koliko je realno da titula ostane na Koševu?

Po do sada viđenom – Željezničar i Zrinjski. Na nama je da treniramo, dajemo svoj maksimum i onda možemo očekivati najbolje.

  • Sanjate li dres reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Naravno. Kad ste dijete sanjate dres reprezentacije, sada dok sam malo stariji gledam realnije na stvari. Ako budem zaslužio dobit ću poziv, a ako ne, neće svijet stati. Nastavit ću trenirati i baviti se fudbalom.

Bordo porodica dobila novog člana

FK Sarajevo je na društvenim mrežama uputilo posebno čestitku svom prvotimcu Benjaminu Tataru. Tatar, koji je u posljednjem kolu s dva gola donio bordo timu pobjedu protiv Borca, danas je dobio sina.

Danas je Bordo porodica dobila novog člana! Naš Benjo je dobio sina. Kolektiv FK Sarajevo upućuje najiskrenije čestitke porodici Tatar!”, objavio je klub s Koševa na društvenim mrežama.

Krilni fudbaler ove sezone odigrao je 21 utakmicu za bordo klub i postigao šest golova uz četiri asistencije