Bilobrk poklonio bod Zeničanima: Čelik i Radnik remizirali

U posljednoj utakmici 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenici su podjelili bodove Čelik i Radnik iz Bijeljine, bilo je 1:1.

Dosta izjednačena utakmica je ovo bila i na kraju je remi najrealniji ishod.

Čelik je bio bolji u prvom poluvremenu ali nisu uspjevali da stignu do gola gostiju.

Radnik je iz prvog svog napada stigao do vodstva. Bečelić je ubacio iz slobodnog udarca, a Stefan Janjić se najbolje snalazi pred golom domaćeg tima i pogađa za 0:1. Upravo je Janjić ušao u igru svega deset minuta prije nego je postigao pogodak umjesto Velibora Đurića.

Čelik je i u nastavku nastavio sa ofanzivom, Aganspahić prijeti u 52. minuti ali je Bilobrk bio siguran.

Nevjerovatnu grešku je napravio golman gostiju Bilobrk u 61. minuti, kada poklanja loptu Ševkiji Resiću koji pogađa za veliku radost na Bilinom polju. Asistent za gol Čelika bio je novi igrač Zeničana Drilon Cenaj.

Samo pet minuta kasnije penal za Čelik. Šubert je u kaznenom prostoru srušio Huseinbašića i činilo se da će Čelik ipak doći do preokreta. Odgovornost je preuzeo Ajdin Mahmutović ali je loptu poslao daleko preko gola.

U 73. minuti Radnik pogađa prečku preko Pece, dok Čelik uzvrača preko raspoloženog Resića, ali njegov udarac brani Bilobrk. Do kraja meča nekoliko napada i na jednoj i na drugoj strani ali ništa konkretno se nije desilo i ostalo je 1:1.

Rezultati by SofaScore