Bivši fudbaler Sarajeva u karantinu

Nakon što je odbrambeni igrač Paderborna Luca Kilian jučer bio pozitivan na test korona virusa kao prvi igrač Bundeslige, svi preostali članovi tog tima zavšili su u samoizolaciji.

Među njima je i Rifet Kapić, nekadašnji fudbaler Sarajeva, koji je putem Faceboka potvrdio da je cijela ekipa Paderborna uradila testiranje i da se očekuju rezultati.

“Poštovani prijatelji, upućujem vam ovu poruku kao znak podrške u ovim teškim trenucima koje prolazimo svi. Neko manje, neko više, ali zdravlje treba da je na prvom mjestu. Fudbal je strastvena igra koju prate navijači. Bez navijača fudbal nije isti. Novac jeste presudan, ali novcem se zdravlje ne može kupiti. Cijela ekipa jučer ujutro je odradila testove i sada sa nestrpljenjem čekamo rezultate. Budite jedni uz druge. Pridržavajte se uputa od nadležnih institucija. Nas očekuje karantin u sljedeće dvije sedmice. Nadamo se da ćemo i ovo prebroditi i vratiti se na fudbalske terene bezbjedno, te da ćemo iz ovoga izaći još jači. Hvala vam na podršci“, napisao je Kapić.