Bivši saigrač Džeke i Misimovića zaražen koronavirusom

Nekadašnji veznjak i reprezentativac Danske, Thomas Kahlenberg je zaražen koronavirusom, što je do sada najveće fudbalsko ime čiji je test na virus koji sije strah širom svijeta bio pozitivan.

Smatra se da je Kahlenberg “pokupio” virus tokom puta u Amsterdam, a ovaj 36- godišnjak je odmah poslan u karantin, baš kao i 13 članova osoblja i igrača danskog Brondbyja sa kojima je išao na put.

Danski mediji pišu da su među njima i defanzivac Joel Kobongo, pomoćni trener Martin Retov i direktor Ole Palma. Medicinske službe u Danskoj sada pokušavaju stupiti u vezu sa svim osobama sa kojima je Kahlenberg bio u kontaktu od povratka iz Holandije, uključujući i navijače koji su bili na utakmici Borndby – Lyngby, odigranoj za vikend.

Također, i trojica igrača Lyngbyja su stavljena u 14- dnevni karantin iako nisu pokazivali nikakve simptome. Međutim, oni su bili u bliskom kontaktu sa Kahlenbergom.

Kahlenberg je karijeru i počeo i završio u Brondbyju. Pored Brondbyja je igrao za francuske klubove Auxerre i Evian, te njemački Wolfsburg u kojem je za saigrače imao Edina Džeku i Zvjezdana Misimovića. Za reprezentaciju Danske je odigrao 47 utakmica.