Božo Vrećo uljepšao fanovima samoizolaciju novom pjesmom “Selma”

Jedan od naših najboljih interpretatora modernog sevdaha Božo Vrećo odlučio je u ovim teškim danima pandemije koronavirusa svoje fanove širom svijeta obradovati novom pjesmom “Selma”.

Pjesmu je uradio u saradnji s Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Božo je spot za pjesmu snimio u Španiji, a inspiracija za pisanje bila mu je Selma koja je živjela u staroj ulici Kovači.

“Pjesmu sam napisao i uglazbio ponukan Selmom koja je živjela u staroj ulici Kovači i bila je mlinareva kći, bila je obećana imućnom trgovcu kojeg nije voljela, a bila je zaljubljena u kalfu koji je dolazio pod njene pendžere, kucao u saz i pjevao joj, na vama je da odlučite šta je odabrala. Plešite, pjevajte i radujte se životu”, napisao je Božo Vrećo.

Dodao je da vjeruje da će njegovim fanovima izolacija brže i lakše proći pjevušeći.

“Budite ljubav, uvijek i u svakom trenutku”, napisao je na kraju.

“Božoooo, našli smo vakcinu! Ovo je predivno, preemotivno, plačem, plešem i radujem se našim novim susretima. Hvala ti do neba. Selma je odabrala, i mi smo odabrali tebe! Riječi nisu potrebne, zagrljaji i pogledi poslije izolacije sve će ti reći”; “Već igram po kući i pojačano je do daske. Ovo je magija, predivno! Odličan spoj”, samo su neke od reakcija oduševljenih fanova na novu pjesmu.