Centar za zdravo starenje Čengić Vila bilježi svoje prve članove

Novootvoreni Centar za zdravo starenje na Čengić Vili bilježi svoje prve članove.

Radi se o trećem Centru za zdravo starenje na području općine Novo Sarajevo, koji zajedno sa centrima u Hrasnom i Velešićima čini mrežu centara po čemu je Općina Novo Sarajevo prepoznatljiva i van granica BiH.

Prvi dan kako su otvorena vrata novog Centra, zainteresovanost od strane korisnika, osoba treće dobi je jako velika, istakla je menadžerica novosarajevskih centara za zdravo starenje Minela Ferić, te istakla da danas centri broje oko 1000 članova, od kojih je oko 600 aktivnih, ali otvaranjem i ovog centra već vidimo da ćemo imati i veliki broj novih članova sa ovog mjesnog područja.

Poput centara u Hrasnom i Velešićima, i Centar na Čengić Vili otvoren je za korisnike svaki radni dan od 09:00 do 15:00 sati, a članovi će imati priliku za svakodnevno druženje i razgovor kroz bavljenje različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima.

Bit će organizovane zanatsko umjetničke radionice, rekreativno-sportski sadržaji, pohađanje kurseva, te susreti sa stručnjacima iz različitih oblasti od kojih korisnici centra mogu saznati nešto više o aktivnom življenju, unapređenju zdravlja i ostvarivanju svojih prava.