Da li će samoizolacija dovesti do povećanog broja razvoda braka?

Jedna od najpoznatijih britanskih advokatica za razvode kaže kako će koronavirus “vrlo moguće” dovesti do povećana razvoda brakova, jer će parovi previše vremena provesti zajedno u samoizolaciji.

Baronica Fiona Shackleton, u čije su se prethodne klijente ubrajali sir Paul McCartney, princ od Walesa, Madonna i Liam Gallagher, otkrila je kako ta profesija gleda na to da sve veći broj domaćinstava odlazi u dobrovoljno zatvaranje u samoizolaciju u pokušaju da suzbiju širenje zaraze.

Zvanični zdravstveni savjeti kažu da ako jedna osoba ima kašalj ili groznicu, svi koji sa njom žive trebaju ostati kod kuće 14 dana.

“Advokati za razvode predviđaju da će nakon samoizolacije vrlo vjerovatno biti povećan razvod brakova. Najviše takvih slučajeva imamo nakon ljetnih odmora i tokom božićnih praznika. Samo zamislite kako će to izgledati kada porodice budu zatvorene na jednom mjestu duži vremenski period ” kazala je Lady Shackleton.

Rizičnim grupama, uključujući dijabetičare, astmatičare i trudnice, te starije od 70 godina, u Velikoj Britaniji će biti naređeno da se samoizoliraju na tri mjeseca, piše Mirror.

Britancima je također rečeno da trebaju izbjegavati pubove i pozorišta tokom narednih mjeseci u borbi sa opasnim virusom, koji je u Velikoj Britaniji odnio 71 život, a strahuje se da je zaraženo oko 55.000 ljudi.