Danas kišovito i oblačno, u višim područjima slab snijeg

U Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i mogućim snijegom u višim područjima, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod. 

Jutros je u Bosni oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini je djelomično vedro.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U Sarajevu oblačno sa slabom kišom. Krajem dana i u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak će padati i slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni većinom sa slabim snijegom. Tokom dana, slab snijeg ili susnježica se očekuje u sjevernim i ponegdje u centralnim djelovima. U jutrnjim satima u Hercegovini može pasti i malo kiše. Tokom dana razvedravnje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu od 4 do 7 stupnjeva.

Za utorak je u Bosni i Hercegovini najavljeno pretežno oblačno vrijeme. U Bosni, većinom će padati slab snijeg, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu od 4 do 7 stupnjeva.

U srijesu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa sunježicom i snijegom, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.