Djevojka koja se unatoč Downovom sindromu uspješno bavi fotografijom

Doris Glad (32) u ponedjeljak je otvorila drugu samostalnu izložbu u galeriji ‘Zvonimir’ u Zagrebu gdje je pokazala svoje fotografije, a prije toga je završila i kurs u Fotoklubu Zagreb.

U ponedjeljak je u galeriji “Zvonimir” u Zagrebu otvorila svoju drugu po redu samostalnu izložbu pod nazivom “Malen ispod zvijezda” te pokazala svojih 27 iznimnih fotografija.

Ona je pomakla sve granice i pokazala da se bez obzira na sve, svako se može baviti onime za šta ima talenta i što voli. U tome su joj pomogli djelatnici i volonteri Centra za rehabilitaciju Zagreb. Svemu su pridonijeli i MORH koji je ustupio prostor te Fotoklub Zagreb koji je pomogao oko postavljanje izložbe, a njeni članovi pomogli su joj u razvijanju i uvećavanju pomno izabranih fotografija. Bilo je teško izabrati, jer računar od Doris prepun je plodova njezinog rada kojim se bavi već pet godina.

Na otvorenju izložbe je bilo oko 60 ljudi, fotografije su došli vidjeti i njeni cimeri iz smještaja, korisnici centra, kao i radnici, volonteri, kolege iz Fotokluba Zagreb te kolegice iz trgovina u kojima radi i volontira. Njeni prijatelji iz centra izložbu su svečano otvorili muzičkim nastupom.

Za nju je svaki trenutak prilika za novo umjetničko djelo.